zondag 16 november 2014

Mijn schaduw heeft een staartje

Mia groeit op in een gewoon gezin. Toch overkomen haar onbegrijpelijke dingen. Ze beschikt over een extra zintuig. Dat is niet zo verwonderlijk want ze stamt uit een familie, waarin paranormale begaafdheid met de paplepel wordt doorgegeven. Naast deze gave, erfde zij ook hun humor en hun vertelkunst.

Gewapend met deze eigenschappen schreef zij dit boek over haar familie, haar leven en haar ontwikkeling. Toch is dit boek geen opsomming van paranormale verschijnselen met haar zelf in de hoofdrol. Integendeel!

Het is een eerlijk, ontroerend, maar ook humoristisch verhaal van een kind, een puber, een vrouw die de weg door het leven zoekt en vindt. Het verhaal van een vrouw die de moed heeft om te doen wat haar hart haar ingeeft.


Dit boek begint met een lange beschrijving over Mia's familie, dat van haar moeder- en vaderskant, dan haar eigen jeugd hoe ze opgroeide bij haar ouders. Over haar fantasieën en dromen. Als ze trouwt en zelf moeder wordt duurt het nog een hele tijd voor ze uiteindelijk haar roeping gaat volgen. Het is een pakkend en vlot geschreven verhaal al had ik graag nog wat meer over haar bijzonder gaven willen lezen.

De schrijfster komt maar een paar dorpen bij het mijne vandaan, daarom was het erg leuk voor me om te lezen over het dorpsleven. De kermis, het slachten, de processie en hoe de buren elkaar helpen. Al ben ik iets jonger dan Mia, veel dingen waren heel herkenbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten