woensdag 31 december 2014

De crypte

Een jonge vrouw is op gruwelijke wijze vermoord en achtergelaten in een graf dat niet het hare is.
Voor rechercheur John Devlin, die op de zaak wordt gezet, roept vooral de plek waarop ze is aangetroffen vragen op. Een historisch kerkhof in Charleston, dat al tientallen jaren niet meer wordt gebruikt. Waarom heeft de moordenaar haar juist daar begraven? En waarom in het graf van een veertienjarig meisje dat lang geleden aan roodvonk overleed?
Hij besluit de hulp in te roepen van Amelia Gray. Zij restaureert historische begraafplaatsen en kent de situatie op het kerkhof goed. Daarnaast is zij de enige die meer weet over de symbolische betekenis van de inscripties op het graf - teksten waarvan Devlin hoopt dat ze hem naar de dader zullen leiden.
Amelia, die van kinds af aan vertrouwd is met de geesten die onder de mensen dwalen en jong geleerd heeft ze op een afstand te houden, beseft al snel dat ze zich nu op gevaarlijk terrein begeeft. Want met de teksten leidt de moordenaar haar niet alleen naar de andere slachtoffers die hij heeft gemaakt, hij lokt haar ook in een val. Omdat zij - door haar gave - zijn uiteindelijke doelwit is...Dit spannende verhaal speelt zich af in het mooie Zuid Amerika, wat ook gelijk een pluspunt van het boek is. De lugubere beschrijving van de omgeving met name de oude kerkhoven spelen een grote rol. Sommige stukken zijn wel erg ongeloofwaardig dat vond ik wel wat afbreuk doen aan het verhaal.
De uitgeverij van dit boek is Harlequin (van de bouquetreeks) wat misschien de grote dosis romantiek verklaart die in het boek voorkomt. De beladen spanning tussen Amelia en Devlin is waarschijnlijk de rode draad in de trilogie. Het einde is gedeeltelijk open, ik ben benieuwd hoe hun relatie zich verder ontwikkeld. Het is een heerlijk leesbaar griezelig en duister verhaal.

Dit is deel 1 van de Dodenrijk trilogie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten