vrijdag 19 december 2014

De mythe van MethusalemIn een Leuvens lab voor stamcelonderzoek wordt een fenomenale ontdekking gedaan waarmee veroudering drastisch kan worden afgeremd. Terwijl de hele wetenschappelijke wereld met verstomming is geslagen, pleegt het hoofd van het lab zelfmoord tijdens zijn vakantie op Kreta. 

Andreas Kurver, freelance journalist, heeft zo zijn bedenkingen bij de spectaculaire ontdekking en besluit de zaak te onderzoeken. Tegelijkertijd wordt hoofdinspecteur Thomas Berg benaderd door de verloofde van de overleden professor die ervan overtuigd is dat haar vriend werd vermoord.

 Berg heeft intussen de mooie Haynee Deferm leren kennen die als assistente in het lab werkt. Hij ondervindt heel wat tegenkanting tijdens het onderzoek, maar als ook in Leuven iemand in verdachte omstandigheden zelfmoord pleegt, wordt voor iedereen duidelijk dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Wat Berg ontdekt, tart elke verbeelding.Ik was al een tijd benieuwd naar de boeken van  Jo Claes. Omdat dit boek zulke goede beoordelingen heeft gekregen en genomineerd was voor de Hercule Poirotprijs 2014 heb ik dit boek snel gereserveerd bij de bieb.

Vanaf het moment dat ik het boek (met de schitterende kaft) opensloeg heb ik genoten van dit verhaal. De mooie beschrijving van de Belgische stad Leuven en de verwijzingen naar de Griekse mythologie gaven dit verhaal net wat meer inhoud dan een doorsnee thriller of misdaadroman. Mede door het bijzondere slot is het een boek dat je moeilijk los kunt laten.
Dit is al de zevende misdaadroman met inspecteur Berg in de hoofdrol, toch kon ik het prima lezen en had niet het idee dat ik wat gemist had, al wil ik nu wel de rest lezen. Het was een eerste kennismaking met Jo Claes deze is me uitstekend bevallen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten