maandag 8 december 2014

De Schuldige

Op een kinderspeelplaats wordt een jongetje dood aangetroffen …

Daniel Hunter, advocaat in Londen, wordt voorgesteld aan Sebastian, een elfjarige jongen die ervan wordt beschuldigd een ander jongetje vermoord te hebben. Sebastiaan doet hem denken aan zichzelf toen hij jong was, aan het boze, gewelddadige jongetje dat opgroeide in tehuizen en pleeggezinnen – en aan Minnie, de vrouw die hem adopteerde. Haar liefde redde hem destijds, tot hij zich ook door haar zo verraden voelde dat hij alle banden met haar verbrak.

Maar wat heeft Minnie misdaan dat Daniel haar vijftien jaar genegeerd heeft? En zal Daniels obsessie met Sebastian ervoor zorgen dat hij alles kwijt raakt waar hij zo hard voor heeft gewerkt?

De schuldige is een uiterst fascinerende en aangrijpende roman over hoezeer we allemaal gevormd worden door ons verleden.


Deze roman (wat meer een psychologische thriller lijkt) bestaat uit twee verhaallijnen. Het leven van Daniel nu als advocaat en zijn leven als kind. In zijn jeugd wordt hij geadopteerd door Minnie. Tijdens het lezen kom je erachter dat er iets tussen hen is gebeurt wat hij haar nooit heeft kunnen vergeven. Waardoor is zijn vertrouwen in haar zo beschadigd?

Als advocaat van de jonge Sebastiaan, die verdacht wordt van de dood op zijn buurtjongetje wordt Daniel geconfronteerd met zijn eigen jeugd en denkt veel terug aan de tijd dat hij bij Minnie woonde. Na haar overlijden gaat hij op zoek naar haar verleden.

Het is een heel mooi geschreven aangrijpend verhaal over spijt en verlies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten