zaterdag 31 januari 2015

Het reservaat

Jessica Dudock verhuist met haar man en hun drie kinderen van Curaçao weer terug naar Nederland. Ze komen terecht in de kille leefomgeving van een chique dorp, gekscherend ook wel Het Reservaat genoemd. Gelukkig neemt Amanda Voorbach, de flamboyante echtgenote van de bekende televisieproducent Marcus Voorbach, Jessica onder haar hoede. Ze introduceert Jessica bij haar hechte vriendengroep en leert haar de gebruiken en regels van het reservaat. Jessica begint zich eindelijk thuis te voelen en bloeit op.  Maar na verloop van tijd blijken de relaties binnen de vriendengroep gecompliceerd te zijn. Niets is wat het lijkt en Jessica raakt verwikkeld in een web van list en bedrog. 


Dit boek is recent in het nieuws geweest omdat het erg veel op De eetclub van Saskia Noort zou lijken, er is zelfs een rechtszaak over geweest. Dat maakte mij natuurlijk nieuwsgierig.

Jessica komt na de verhuizing met haar gezin terecht in een wereld waar uiterlijke schijn de boventoon voert. In het begin kan ze niet aarden maar als ze bevriend raakt met Amanda en Marcus worden ze al snel opgenomen in hun vriendenkring. De bevriende stellen doen veel samen, ze gaan zelfs samen op vakantie. Al snel komen de eerste twijfels over haar nieuwe vrienden en gaat Jessica op onderzoek uit.
Er is wat onderhuidse spanning aanwezig in het boek maar of dit de titel thriller waardig is vraag ik me af.

Makkelijk leesbare en leuke "Gooische thriller", zeer geschikt om een paar uurtjes weg te dromen in de wereld van de rich and famous om daarna heel blij te zijn met je eigen vrienden. Voor liefhebbers van Gooische vrouwen is dit zeker een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten