zaterdag 17 januari 2015

Het Rosie project

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.Door zijn autisme is Don "sociaal onbekwaam" zoals hij zelf zegt. Hij heeft een gebrek aan emoties en weet vaak niet hoe hij moet handelen. Toch wil hij op zoek naar een vrouw en start zijn "Echtgenote Project" door middel van een vragenlijst. Voor hulp hiermee kan hij terecht bij zijn beste vriend Gene en zijn vrouw Claudia, zei leert hem om met zijn gevoelens en emoties om te gaan. Gene stuurt Rosie op hem af....

Door Rosie's moeilijke jeugd en de handicap van Don komen er ook wat serieuzere zaken aan bod maar de humor en romantiek voeren toch de boventoon. Dit heerlijke boek vraagt om een verfilming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten