zondag 8 februari 2015

Alea

Als Odiel na haar moeder en broer ook nog haar vader verliest, besluit ze haar jachtig bestaan te verruilen voor een periode van bezinning op een dunbevolkt Schots eiland. Zij hoopt dat de stilte haar zal helpen de inzichten waar ze naar op zoek is te vinden. Haar vlucht neemt een verrassende wending als zij daar de verhalen hoort over Alea, een meisje dat al jarenlang door haar moeder opgesloten zou zijn. De dorpelingen zijn er van overtuigd dat Alea alleen in haar moeders hoofd bestaat. Vastbesloten gaat Odiel echter op onderzoek uit. Dan blijkt dat voor mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, op dit eiland het gevaar voortdurend op de loer ligt.Willen we allemaal niet eens op zijn tijd alleen maar rust en stilte? Zo ook Odiel. Na het overlijden van haar geliefde vader probeert ze met zichzelf in het reine te komen. Ze huurt een huisje op het Schotse eiland Hoy. Van de bewoners hoort ze het verhaal over het meisje Alea. Bestaat ze echt of niet? Door een eerdere gebeurtenis uit haar leven wil Odiel dit uitzoeken.

Dit is een verhaal waar ik de tijd voor heb genomen om het goed op me in te laten werken. Het lezen van dit boek gaf me rust. Er zaten heel veel verwijzingen in naar muziek, heel mooi gedaan. Het boek staat vol wijsheden en mooie zinnen vooral deze zin sprak me erg aan: "Geluk is het vermogen je lot te accepteren".

Ik ben nogal nuchter en was bang dat het einde wat "zweverig" zou worden maar dat was gelukkig niet zo. Een prachtig debuut van Ria Schopman en zeker een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten