zondag 1 maart 2015

De vrouwenhater

Een vrouw wordt vermoord in haar appartement. Ronduit afgeslacht. Hoofdinspecteur Georg Stadler moet meteen denken aan een zaak van een tijdje geleden. Zou er een seriemoordenaar aan het werk zijn? Alleen: er zit al iemand in de cel voor die andere moord.
Stadler roept de hulp in van een psycholoog. Liz Montario heeft het voorbije jaar een reeks spectaculaire moorden opgelost. Ze zegt toe, hoewel ze zelf bedreigd wordt. Iemand schrijft haar anonieme brieven. Iemand die erg veel over haar weet. Te veel. 
Er volgen nog meer moorden. Liz vraagt zich af: is dit echt een seriemoordenaar? Of een moordenaar die een seriemoordenaar speelt?

 De Vrouwenhater is het eerste deel in een reeks rond hoofdinspecteur Georg Stadler en psychologe Elisabeth Montario.

Wat is de link met een brand in een jeugdinrichting 16 jaar geleden en de bloederige gebeurtenissen van nu, dat is de vraag tijdens het lezen.
Dit boek bestaat uit twee verhaallijnen. Het eerste gaat over een reeks bloederige moorden die Georg Stadler en zijn team moeten oplossen en wat er gebeurt is met Liz, de psychologe die hen probeert te helpen met het onderzoek. In het begin ligt de nadruk vooral op de seriemoordenaar maar gaandeweg het boek gaat het steeds meer over de gebeurtenissen omtrent Liz. Aan het einde loopt de spanning hoog op en kon ik alleen nog maar doorlezen. Als alle puzzelstukken op zijn plaats zijn gevallen staat er nog zo'n klein gemeen zinnetje zodat je niets anders wilt dan haar volgende boek lezen. Hopelijk laat deze niet lang op zich wachten.

Dit is een geweldig debuut van de Duitse Karen Sander wat ik elke thrillerliefhebber wil aanraden!


Na het lezen probeer ik altijd wat informatie op te zoeken over de auteur en het boek. Wat me opviel is dat de Duitse titel heel anders is dan de Nederlandse. De Duitse titel vind ik teveel verraden over het verhaal.  Daarom vermeld ik deze niet voor degene die het boek nog gaan lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten