vrijdag 6 maart 2015

Het gouden ei

Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia's mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken als voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL - tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL - station en de geparkeerde auto's, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden. 

Een dun en makkelijk te lezen boekje, ik had het in een paar uur uit. Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken en gaat over de zoektocht van Rex. Zijn vriendin Saskia verdwijnt spoorloos tijdens een stop bij een Frans benzinestation. Rex wil perse weten wat haar is overkomen en heeft hier alles voor over.

Het boek werd verfilmd en kreeg de titel Spoorloos. Deze film won het Gouden Kalf in 1988 voor de beste Nederlandse film. Ik ga deze film donderdag bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten