vrijdag 17 april 2015

De kat

Een jong stel, allebei schrijver, woont in een eenvoudig huis in een van Tokyo’s lommerrijke buurten. Ze zijn tevreden met hun leven, maar hebben elkaar eigenlijk niet zo veel meer te vertellen. Tot op een dag onverwacht een kat hun keuken binnenwandelt. Het dier maakt er al snel een gewoonte van bij hen langs te komen, daarbij geholpen door het comfortabele mandje en het eten dat ze voor haar neerzetten. Gaandeweg ontspinnen zich weer gesprekken tussen de jonge mensen, eerst alleen over de kat en haar grappige gewoontes, maar allengs vult hun leven zich weer met kleur en vreugde, verwondering en schoonheid.
Een jong Japans stel woont ik een buurtje waar plotseling een kat komt wonen. Ze gaan zich steeds meer aan het diertje hechten. Heel veel gebeurt er eigenlijk niet in dit boek. Grotendeels lees je over het leven in en om hun huis waar bij kleine, alledaagse dingen stil wordt gestaan.

Ik ben niet zo'n kattenliefhebber maar ondanks dat heb ik genoten van deze poëtisch geschreven novelle met een bijzonder mooie kaft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten