dinsdag 21 april 2015

De vegetariër

Yeong-Hye lijdt aan afschuwelijke terugkerende nachtmerries waardoor ze van de een op de andere dag besluit te stoppen met het eten van vlees. Het wrede vlees-eten staat voor haar voor de wreedheid in de wereld van nu. Nadat haar echtgenoot haar
verlaat wil ze niet liever dan zelf ontsnappen aan haar vleselijke bestaan door een boom te worden de puurste levensvorm op aarde.
Dit boek lag bij de leestips van de bibliotheek. Ik kende het niet maar de kaft en de quote "bloedstollend mooi, sinister verhaal" trokken me over de streep.

De kaft lijkt heel lieflijk maar als je goed kijkt zie je een tong en een stuk rauw vlees op de achtergrond. Het ziet er bizar uit en past goed bij de inhoud van dit boek.

Yeong-hye en Cheong leiden een rustig onopvallend leven in Seoul, totdat Yeong-hye een droom krijgt en stop met vlees eten. Dit neemt steeds extremere vormen aan zodat ook haar familie er zich mee gaat bemoeien. Het boek is in drie delen geschreven, steeds vanuit een ander personage. Het is een vreemd verhaal, mooi geschreven en makkelijk leesbaar. Het zal me nog lang bijblijven denk ik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten