donderdag 30 april 2015

Nachtspel

Toni Murphy zit al sinds haar tienerjaren in de gevangenis. Samen met haar vriendje Ryan werd ze veroordeeld voor de moord op haar jongere zusje. Nu, op haar vierendertigste, mag Toni de gevangenis verlaten en keert ze terug naar haar geboorteplaats. Toni moet wennen aan een leven buiten de vier muren. Ze is in de gevangenis veranderd en probeert met alle macht uit de problemen te blijven. Maar al snel komt Ryan haar opzoeken omdat hij de waarheid achter de moord wil achterhalen. Toni realiseert zich dat ze eerst de spoken uit het verleden moet verbannen voordat ze aan een nieuw leven kan beginnen. Maar wat is er die ene nacht daadwerkelijk gebeurd?


Dit boek bevat drie verhaallijnen, de beschrijving van Toni's tienerjaren, de tijd in de gevangenis en de tijd daarna, als ze (voorwaardelijk) vrij is.
De 18 jarige Toni wordt verdacht van de moord op haar zusje samen met haar vriend. Zelf beweren ze onschuldig te zijn.

Vooral haar tienerjaren zijn heel beeldend en herkenbaar beschreven, je voelt een constante dreiging tijdens het lezen. Daardoor is het boek moeilijk weg te leggen. Ook leuk is de romantiek die in het verhaal is verwerkt. Wat mij betreft is dit boek een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten