zaterdag 13 juni 2015

Tien jaar gevangen

Op 6 mei 2013 werd er in de Amerikaanse stad Cleveland een afschuwelijk misdrijf ontdekt: drie jonge vrouwen waren ontvoerd door een man uit hun eigen buurt. Tien jaar lang werden ze vastgehouden, mishandeld en verkracht. Amanda Berry kreeg een dochter van hem.

Dit boek, geschreven door de slachtoffers Amanda Berry en Gina DeJesus, vertelt het verhaal van hun strijd om te overleven, de onvoorstelbare martelingen en hun onverwoestbare hoop om gered te worden en terug te keren naar een gewoon leven.
Ik kan me het nieuws over deze zaak nog zo goed herinneren en was erg benieuwd naar de achtergrondverhalen omtrent deze ontvoering.


Ongelooflijk dit verhaal van Amanda en Gina. Samen met Michelle (zei heeft niet meegewerkt aan dit boek) zijn ze tien jaar lang misbruikt en gevangen gehouden, de eerste jaren zelfs vastgeketend. Ze zijn ontvoerd door Ariel Castro, hij was de vader van een vriendin van de meisjes.
Amanda heeft in deze tijd een dochtertje gekregen, ze heeft geprobeerd haar, ondanks de vreselijke omstandigheden waarin ze is geboren, zo goed mogelijk op te voeden. Wat een bewondering heb ik voor het doorzettingsvermogen van deze meiden, dat ze zo lang stand hebben gehouden, dat ze de hoop niet hebben opgegeven en hun leven zo goed weer hebben opgepakt.
Het boek is in een prettige stijl geschreven, soms aangrijpend maar bevat ook de nodige humor zodat het toch niet te zwaar is om te lezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten