woensdag 8 juli 2015

Paaz

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses - een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat.Door dit vlot geschreven, waargebeurde verhaal krijg je een idee hoe het toegaat in een psychiatrische kliniek. Als Emma moet worden opgenomen lees je over haar angsten, slapeloosheid maar ook het plezier dat ze onder elkaar hebben. Het is heftig en ontroerend om te lezen. Over haar verdere privé leven laat ze weinig los, dat miste ik een beetje ik had graag wat meer over haar achtergrond willen lezen.

Wat ik nogal schokkend vond was dat sommige mensen van het verplegend personeel nogal onsympathiek en onkundig op me overkwamen. Dat er zoveel misgaat met bijvoorbeeld de medicijnen is schokkend. Ik vroeg me na het lezen wel af  hoe het haar verder is vergaan. Dit ga ik zeker snel lezen in het vervolg: UP.Geen opmerkingen:

Een reactie posten