vrijdag 21 augustus 2015

Verdwenen

De vijfjarige Jimmy Higgins loopt op een groot Amerikaans vliegveld mee met een man in uniform - en verdwijnt. Zijn pleegmoeder Stephanie staat machteloos in de douanesluis. Ze waren op weg naar Disneyland.

Jimmy is geen gewoon jongetje. Hij is de zoon van Scarlett Higgins, de spraakmakende, ordinaire tv-ster uit een Britse reality serie die onlangs is overleden. Niemand begrijpt waarom Jimmy is ontvoerd. Gaat het om geld, drugs, een familiezaak of heeft zijn schokkende verdwijning iets met de televisiewereld te maken?
Mijn eerste boek van de veelgeprezen Val Mc Dermid, ik begon hier met zeer hoge verwachtingen in te lezen.

Het verhaal begon erg heftig met de kidnapping van Jimmy, de machteloosheid die Stephanie voelt als haar kind weg is, was erg goed beschreven. Na dit ijzersterke begin kwam het tweede deel, dit was een deceptie. Hierin werd het langdradige verhaal rondom de tv ster Scarlett beschreven. Af en toe werd een update gegeven van het politieonderzoek naar de vermissing van Jimmy. De ontknoping was zo ongeloofwaardig dat ik teleurgesteld het boek dichtgeslagen heb. Ondanks het mindere verhaal was het wel makkelijk leesbaar en prettig geschreven.

Na het lezen zag ik dat dit boek op vrouwenthrillers en Bol wel goede recensies heeft gekregen, laat je dus zeker niet door het bovenstaande weerhouden om het te lezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten