donderdag 13 augustus 2015

Wie niet horen wil

Een weggelopen tiener is vermoord. Doodgemarteld. Verminkt. In de mond van het slachtoffer zit een stukje krant, een cynische groet aan de onderzoekers: 'Wie niet horen wil, moet voelen...' Nog voordat het team de woorden kan ontcijferen, verdwijnt een jong meisje. Hoofdinspecteur Georg Stadler voelt aan alles dat het niet bij één moord zal blijven en krijgt opnieuw hulp van psychologe Liz Montario, die gespecialiseerd is in het analyseren van boodschappen van moordenaars. Maar Montario heeft het moeilijk. Ze moet haar aandacht over twee zaken verdelen. En haar vorige samenwerking met Stadler, de zaak van de Ripper-moorden waarin uiteindelijk haar broer de dader bleek, heeft diepe wonden geslagen. 

Na het verpletterende eerste deel De vrouwenhater was ik blij dat er zo snel een nieuw boek van de Duitse Karen Sander op de markt kwam.

Het verhaal loopt van 7 augustus t/m 6 september, alles speelt zich dus af in deze tijd van het jaar. Voor het lezen maakt het niet veel uit maar ik vond het wel leuk.
Vanaf het lugubere begin had het verhaal me direct in zijn greep. Er zijn veel verhaallijnen en personages wat het lezen soms wat lastig maakt, je moet goed opletten. Wat hebben alle personages met elkaar gemeen? Ook de onderlinge verhoudingen en de privélevens van het team van Georg Stadler spelen een rol in het boek. Als het net zich rond de dader sluit volgt er een zenuwslopende slotscene. Dit boek blijft spannend tot de laatste bladzijde.

Met dit tweede boek heeft Karen Sander me niet teleurgesteld, integendeel het is een echte aanrader!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten