vrijdag 18 september 2015

Dit boek redt je leven

Richard leidt een comfortabel maar leeg bestaan. Op een dag raakt hij na een heftige pijnaanval doordrongen van een diep besef: hij wil iets betekenen voor de mensen om hem heen. Het enige wat vanaf nu voor hem telt is de liefde voor zijn dierbaren, die hij lange tijd heeft verwaarloosd: zijn ouders, zijn briljante broer, zijn geliefde ex-vrouw en bovenal zijn van hem vervreemde zoon. Zal hij het ooit nog goed kunnen maken? Zal hij er eindelijk in slagen zinvolle relaties aan te knopen met de mensen om hem heen?
Richard is een rijke man, zijn huishoudster, diëtiste, trainster, ze komen allemaal bij hem thuis. Hij komt de deur bijna niet uit en zit alleen maar binnen achter zijn computer. Met zijn familie of vrienden heeft hij nauwelijks contact.

Dit alles verandert als hij plotseling hevige pijn krijgt en naar het ziekenhuis moet. Daarna maakt hij allerlei bizarre dingen mee en ontmoet de meest vreemde mensen. Hij maakt vrienden en probeert het contact met zijn familie te herstellen. Ook gaat hij in retraite.

Ik vond de titel van dit boek een beetje vreemd, het doet vermoeden dat het een psychologisch boek is. Dit valt erg mee hoewel het wel een bijzonder boek is dat me waarschijnlijk lang bij zal blijven. Het heeft veel humor, ik moest vooral erg lachen om de donut verkoper. De belangrijkste les uit dit boek is dat je de dingen moet nemen zoals ze zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten