vrijdag 11 september 2015

Dodenweg

Als rechercheur Thomas DeLohr op de zaak van een tweetal auto-ongelukken wordt gezet, dreigt de aanblik van het verwoeste lichaam van een van de slachtoffers hem terug te trekken in het verleden. Een verleden dat hij met alle macht probeert te vergeten. Bij iedere stap die hij richting de ontrafeling van de dodelijke puzzel zet, raakt hij verder verwijderd van de daadwerkelijke oplossing. Dan blijkt dat een van de slachtoffers een sinds een paar weken vermist meisje is en dat de crashes helemaal geen ongelukken zijn. Thomas bijt zich vast in de zaak, iets wat hem zijn carrière en zijn toch al niet stevige grip op zijn leven kost. 


Fleur Benedictus is beginnend journalist en vooral ’de dochter van’ de beruchtste advocaat van Saksenburcht. Fleur moet en zal met haar primeur over de ongelukken op de DeRuyterweg de voorpagina halen. Haar pad kruist zich met dat van rechercheur Thomas DeLohr, een man die Fleur maar niet kan vergeten. Haar roekeloze zoektocht naar erkenning heeft enorme gevolgen. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor degenen die Fleur het meest lief heeft.


Dodenweg is de eerste thriller van Olga Hoekstra. Het is tevens het eerste deel uit de Saksenburcht thriller met de getraumatiseerde rechercheur Thomas DeLohr en journaliste Fleur Benedictus in de hoofdrol. Ze ontmoeten elkaar tijdens een onderzoek naar de ongelukken op de De Ruyterweg. Al snel komen ze erachter dat het geen ongelukken zijn maar moord. De relatie tussen Fleur en Thomas wordt te  persoonlijker met alle gevolgen van dien. Als de moordenaar steeds dichterbij komt gaan ze samen de strijd aan en volgt een spannende ontknoping.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten