zondag 27 september 2015

Foute Sarahs

Dochter en ik stappen de winkel binnen waar zij mij graag ziet heengaan. Waarom koop je daar je kleren niet, die winkel is perfect voor vrouwen van jouw leeftijd. En dan volgt een rij namen van moeders van haar vriendinnen, die daar allemaal vaste klant zijn en zien zij er niet altijd geknipt uit? Terwijl ik, tja…

Oké, ze is vijftig geworden. Maar betekent dat echt dat ze te oud is voor haar leukste kleren, een carrièreswitch of een avondje stappen? Deze 'Sara' weigert – ongeacht wat manlief of puberkinderen daarvan vinden – in het hokje van de doorsnee vijftigplusvrouw achter de geraniums gestopt te worden. Op naar een nieuwe baan en salsadansen! Dan is ze maar een 'foute Sara'. Een herkenbare roman voor alle Sara's, fout of niet.De grappige kaft trok mijn aandacht. Ik was ook wel toe aan een "luchtig" boek. Toen ik begon te lezen heb ik nog wel even getwijfeld, de hoofdpersoon sprak me niet erg aan, maar gaandeweg kreeg ik toch wel wat meer lol in het verhaal.


Het is een erg makkelijk te lezen boek met in de hoofdrol een 50 jarige vrouw. Ze is net gestart met een nieuwe baan. Dit boek gaat dan ook grotendeels over haar werksituatie. De hoofdpersoon kan niet verkroppen dat haar mannelijke collega meer verdienen en probeert dit bespreekbaar te maken bij haar bazen. Ze wordt hierbij erg gepusht door haar vriendin Trix. Tevens heeft ze de beslommeringen van  haar gezin en dan komt ook de zorg voor haar zieke moeder er nog bij. Ze beseft dat ze niet alles perfect kan doen en moet een belangrijke keuze maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten