vrijdag 4 september 2015

Stem!

Trudy is een vrouw van 28 jaar, die onzichtbaar door het leven gaat. Ze woont alleen, heeft een weinig inspirerende baan en vrijwel geen sociaal netwerk. Sinds de dood van haar vader is de band met haar moeder en zus alleen maar verslechterd.
Als iemand (een blinde, onbekende man) Trudy erop attendeert dat ze mooi kan zingen, is haar eerste ‘blinde auditie’ een feit. Ze ziet plotseling een mogelijkheid om een nieuw leven te krijgen, om écht gezien te worden.
Ze zet alles op alles om zich voor te bereiden op deelname aan de talentenjacht Stem!  Al snel ontwikkelt ze een obsessieve belangstelling voor Senna,een van de juryleden van het programma.
Trudy ziet Senna als de sleutel tot haar succes. Vastbesloten om Senna te leren kennen overschrijdt ze gaandeweg elke denkbare grens. Lukt het Trudy om door te dringen tot de audities van Stem!? Zal zij schitteren op het podium? En wat als ze haar ultieme doel niet bereikt?Een originele thriller, dit debuut van Marlen Beek-Visser. Hoewel ik niet in talentenshow programma's geïnteresseerd ben maakte dit voor mijn leesplezier niets uit. Laar je hierdoor dus niet weerhouden!

De hoofdpersoon Trudy is een sneu type, ze is eenzaam en troost zich met eten. Op haar werk heeft ze het ook niet naar haar zin, dit komt mede door haar collega Vincent. Ook als kind was ze niet populair. Als ze een blinde man ontmoet neemt haar leven een bizarre wending.
De andere verhaallijn gaat over Senna, een gevierde popster met een turbulent liefdesleven. Ze is jurylid bij Stem. In een snel tempo volgen de gebeurtenissen zich op en volgt er een spannende en bizarre ontknoping. Het verhaal leest mede door de korte hoofdstukken heerlijk weg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten