vrijdag 20 november 2015

Ik reis alleen

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…


Sterk debuut van de Noorse Samuel Bjork (pseudoniem) waarin je kennis maakt met de sympathieke Holger Munch en zijn team.
Als ze op zoek gaan naar de moordenaar van een jong meisje, komen ze er al snel achter dat dit niet het enige meisje zal zijn. Het wordt steeds persoonlijker, de moordenaar speelt spelletjes door cryptische aanwijzingen en puzzels te sturen. Het wordt een race tegen de klok waardoor het verhaal heel spannend is, vooral op het einde.


Dit is deel 1 van een serie over Holger Munch en zijn team met interessante personages, hopelijk komt er snel een vervolg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten