vrijdag 18 december 2015

Stille grond


Glasgow, 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje Ruby. Van Rosie ontbreekt sindsdien elk spoor. In dit gebroken gezin groeit Eve op, hun jongere zusje.

Dertig jaar later. Eve werkt als hoogleraar wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat door iemand is achtergelaten in de kapel:
Het spijt me wat er gebeurd is met Rosie Thompson....

 


Dit is mijn eerste boek van de Vlaamse Hilde Vandermeeren. Ze is zelf de helft van een tweeling, de speciale band tussen tweelingzussen is verwerkt in het verhaal. Dit speelt zich af in Schotland en begint gelijk goed met een lekker griezelig sfeertje.
Door een notitie in een biechtboek wil Eve weten wat er destijds met haar verdwenen zusje Rosie is gebeurt. Ze stuit op een sekte waarvan de leider denkt de wereld te kunnen zuiveren. Telkens komt ze een stukje dichter bij de waarheid maar dan loopt ze zelf ook gevaar. Het einde is spannend met een verrassende twist.
2 opmerkingen:

  1. Ik lees zelden thrillers, maar een hoogleraar wiskunde in Schotland trekt mij wel. Op de lijst dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hilde Vandermeeren21 december 2015 om 08:15

    Dank voor de fijne bespreking, Riet! Blij dat je ervan genoten hebt.

    BeantwoordenVerwijderen