zaterdag 28 mei 2016

De fluisterende schedel

Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.
Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen?Na het lezen van het eerste deel van Lockwood & Co, heb ik direct dit volgende deel bij de bibliotheek gereserveerd. Het duurde vrij lang maar dat is een goed teken, het is waarschijnlijk een veel gevraagd boek!

Dit meeslepende verhaal begint lekker luguber op een oud kerkhof. Lockwood en zijn medewerkers stuiten op een geheimzinnig graf met een boosaardige geest. De sfeer van het eerste deel was direct terug. Ze moeten samenwerken met hun aartsvijanden om de geest te temmen. Ze opereren vooral 's nachts door de donkere krochten van Londen, geholpen door Flo, een zwerfster die Anthony kent.

Ondertussen zit het drietal ook nog met een schedel in de fles opgescheept, alleen Lucy kan met hem communiceren. Moet ze de waarschuwing van de geheimzinnige schedel serieus nemen?

Dit boek bevat alles voor een paar uurtjes griezelen met veel humor tussendoor. Misschien iets minder verrassend dan het eerste deel maar ik kijk zeker uit naar deel drie.
1 opmerking: