donderdag 5 mei 2016

Veenbrand

 In een caravan op het terrein van een boer worden de lichamen gevonden van een vrouw en een klein kind. Ze zijn met messteken om het leven gebracht. Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre staan voor een raadsel: er is geen teken van seksueel misbruik en er zijn nog volop waardevolle spullen aanwezig. De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat de moeder van de vermoorde vrouw informatie achterhoudt die van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de vrouw weigert opheldering te geven over het verleden van haar dochter.
Een persoonlijk motief ligt voor de hand, maar wie voelt zoveel woede jegens een kleine jongen en zijn vriendelijke, zachtaardige moeder?



Dit is inmiddels het 12e deel uit de reeks met inspecteur Konrad Sejer, ik heb er al veel gelezen. In dit boek speelde hij slechts een beperkte rol. Het was wat meer een psychologisch verhaal zonder echte spanning.
Het boek heeft twee verhaallijnen, allebei met een moeder en zoon in de hoofdrol. De hardwerkende thuishulp Bonnie en haar zoontje Simon worden vermoord gevonden in een oude caravan. Is er een verband met Mass die zorgt voor haar zwakbegaafde zoon Eddie?
Ik vond het een triest verhaal over mensen die het maatschappelijk niet makkelijk hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten