woensdag 11 mei 2016

Verzwegen

Suzan vindt bij haar moeder berichten over een oude verkrachtingszaak en dat maakt het nodige bij haar los; gelukkig krijgt ze steun van haar man. Tenminste, dat denkt ze. Tbs’er Fred staat na een lange periode van opsluiting, zorg en begeleiding weer op eigen benen. Soms heeft hij een terugval, grijpt naar de fles en wordt agressief. En dan kruisen hun paden elkaar.René Appel heeft al tientallen thrillers geschreven, twee maal won hij de Gouden Strop en een boek van hem is verfilmd. Zelf heb ik ooit in 2005 "Doorgeschoten" en in 2008  "Broer en Zus" van hem gelezen. Van deze boeken is niet veel blijven hangen dus ik was blij met deze hernieuwde kennismaking, dit boek kreeg ik van Ambo/Anthos.

Door de prettige schrijfstijl leest het verhaal erg vlot, het pakte me direct. Voor hoofdrolspeelster Suzan kreeg ik gelijk sympathie, ik zou zo met haar een glaasje wijn willen drinken, een geliefde bezigheid van haar als ze even stoom moet afblazen. Ze krijgt in korte tijd nogal wat ellende te verduren. Na het overlijden van haar moeder komt ze erachter wie haar vader is. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op zoek naar hem. Of dat een goed idee is ontdek je tijdens het lezen. Ook in haar relatie gaat het flink mis. Aan het einde wordt het verhaal pas spannend en komt de vaart er pas goed in.
Ik baalde een beetje van het einde maar hierover verklap ik niets, daarvoor moet je het boek zelf lezen.
De conclusie is dat ook dit boek geen onvergetelijke indruk heeft gemaakt maar me wel een paar lekkere ontspannen leesuren heeft opgeleverd.


1 opmerking: