donderdag 30 juni 2016

De verwarde cavia

Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt. Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.


Raar om twee boeken na elkaar te lezen met een dierenfiguur in de hoofdrol.  Na het aangrijpende  "De zwaluwman", nu dit luchtige verhaal "De verwarde cavia". Een groter contrast is bijna niet mogelijk.

Een tijdje geleden ben ik naar een interview met Paulien Cornelisse geweest,  ze vertelde over dit boek dat door haar zelf is uitgegeven. Ik vind haar een leuke en grappige vrouw, daarom wilde ik dit boek graag lezen.

Cavia werkt op de afdeling communicatie van een kantoor. In korte hoofdstukken worden, vaak hilarische, anekdotes over het kantoorleven beschreven. Vooral haar collega's zijn zo herkenbaar weergegeven. Ik vond het een erg grappig boek. Je moet het verhaal natuurlijk wel met een grote korrel zout nemen maar als je dat kunt is het een heerlijk boek voor een paar uur ontspannen leesplezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten