donderdag 7 juli 2016

IJstweeling

Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?

Een jaar nadat een van hun identieke tweeling dochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken.
Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld - dat zij Lydia is - stort hun wereld opnieuw in.
Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestseller auteur, die woont en werkt in Londen.


Mooi onheilspellend en mysterieus verhaal over een eeneiige tweeling waarvan een van de meisje is overleden. Pas tegen het einde van het verhaal lees je wat er precies is gebeurt die vreselijke dag en wie van de twee echt is overleden. Maar eerst is er de verhuizing naar een geïsoleerd klein Schots eiland, er is veel aandacht voor de natuur. Op deze afgelegen plek probeert het gezin een nieuw leven op te bouwen en het verleden achter te laten. Doordat de ouders geheimen voor elkaar hebben daalt het vertrouwen in elkaar en loopt het steeds meer uit de hand. Na een stormachtige nacht volgt de ijzingwekkende ontknoping. Een boek waar je het af en toe koud van krijgt en eigenlijk in de winter moet lezen.


1 opmerking: