maandag 11 juli 2016

In een donker donker bos

Uit het niets wordt Nora uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om de geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Nora besluit te gaan. Maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt met een moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er gebeurd is - of wat ze heeft gedaan...
Als een jeugdvriendin gaat trouwen wordt Nora uitgenodigd voor een vrijgezellen weekend. Het vreemde is dat ze elkaar tien jaar geleden uit het oog zijn verloren, de vraag is waarom de banden plotseling aangehaald worden. 

De setting is nogal eng, een afgelegen glazen huis in een bos, ze voelen zich onveilig en bekeken, vooral als er vreemde dingen gebeuren loopt de spanning op. Een minpuntje vond ik de clichés zoals geen bereik, voetstappen in de sneeuw en de gebeurtenis van tien jaar geleden. Daardoor vond ik het verhaal niet zo origineel. Maar voor de rest is het een vlot geschreven, fijne leesbare thriller.  Ideaal om mee te nemen in je vakantiekoffer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten