maandag 18 juli 2016

Turis

In een arbeiderswijk in Deventer woedt een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door vader Turis, een onaangepaste dronkaard en hoerenloper, iemand zonder geweten. Hij komt jarenlang weg met zijn escapades en intimidaties die het hele gezin gegijzeld houden. 
Maar dan grijpt de jongste zoon een geheim aan dat zijn moeder al een decennium met zich meedraagt om zijn vader voorgoed uit hun levens te verdrijven. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid krijgt hij al snel tegenwerking uit onverwachte hoek. De zoon dient zich opnieuw te verhouden tot zijn vader, zijn moeder en vooral tot zichzelf. Nadat ik EUS had gelezen heb ik direct het vervolg gereserveerd bij de bibliotheek. Ik had verwacht dat dit boek verder zou gaan waar Eus stopte. Helaas is dit niet zo, het lijkt nu over een andere jongen te gaan. Zijn schrijfstijl is ook anders, meer volwassen en hij gebruikt geeen schuttingwoorden meer. Wat niet veranderd is ten opzichte van het eerste boek is zijn dominante vader. Zijn wil is wet en iedereen uit het gezin moet zich schikken naar zijn buien. De moeder laat ogenschijnlijk alles gelaten over zich heen komen. Als Eus voor haar in Turkije op zoek gaat naar de waarheid omtrent zijn vader hoopt hij op een breuk tussen zijn ouders. Dit alles wordt afgewisseld met een andere periode uit zijn leven, zijn relatie met Tess, een meisje uit een ander milieu.

In de media lees ik dat het hem gelukt is een succesvol leven op te bouwen, inmiddels heeft hij zelf een dochtertje. Hopelijk kan hij haar de liefde en bescherming bieden die hij zelf heeft moeten missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten