dinsdag 13 september 2016

Maestra

Judith Rashleigh werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en om rond te kunnen komen is ze ’s nachts hostess in een chique club in de West End-buurt. Als ze een vervalsing ontdekt, wordt ze bij het veilinghuis ontslagen en vlucht ze met een welwillende en rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra. Als ze daar, zich lavend tussen de rich and famous, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, zint ze op zoete wraak...Om haar dure levensstijl te kunnen bekostigen gaat Judith (onder een andere naam) in een luxe club werken. Overdag werkt ze als kunstkenner bij een veilinghuis in Londen. Na haar ontslag verlaat ze Londen met een klant en komt al snel terecht in de wereld van de jetset. Ze voelt zich hier erg thuis en gaat letterlijk over lijken om in deze kringen te kunnen blijven vertoeven.
Het boek las een beetje als een tijdschrift, veel namen van merken, schrijvers en kunstenaars. Ik vond het verhaal nogal onsamenhangend, opgevuld met expliciete seksscènes. Dit alles heel beeldend beschreven.
Leuk boek om met deze hete temperaturen aan het zwembad te lezen maar het vervolg laat ik waarschijnlijk aan me voorbijgaan.1 opmerking: