zaterdag 5 november 2016

Terecht

Als iemand voldoende geld en macht heeft om zich met succes boven de wet te stellen, dan zijn er maar twee opties: deemoedig het hoofd buigen en het accepteren, of het recht in eigen handen nemen.

Wanneer Matthias De Wolf een anonieme USB-stick in z'n brievenbus vindt met daarop een filmpje van een man en de boodschap er zeker niet mee naar de politie te stappen, legt hij deze waarschuwing naast zich neer. Hij is tenslotte journalist, geen detective. Als de man, een onbekende multimiljardair, wat later dood wordt aangetroffen maar daarover helemaal niets in de media verschijnt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Al snel ontdekt hij echter dat hijzelf meer betrokken partij is dan hem lief is, en dat er nog slachtoffers dreigen te vallen...

De Belgische Rudy Soetewey heeft al heel wat boeken op zijn naam staan, waarvan er diverse bekroond zijn met nominaties en prijzen. Dit is echter mijn eerste boek dat ik van hem lees.
Wat me in het begin opvalt is dat er veel wordt verwezen naar zijn boek "Bewijs het maar" ook met journalist Matthias De Wolf in de hoofdrol. Hierdoor krijg je vooral in de eerste helft van het boek het gevoel dat je iets hebt gemist.

Als Matthias ongevraagd betrokken raakt bij de moord op een miljardair ontdek hij dat dit geval niet op zichzelf staat. Door zijn speurwerk komt hij achter smerige, maar vooral ook gevaarlijke praktijken door, naar het lijkt een nietsontziende moordenaar. Hij zit tussen twee vuren.  Publiceren is onmogelijk maar hij kan ook niet meer met de politie praten. Hoe dichter hij bij de waarheid komt hoe meer hij er persoonlijk bij betrokken raakt. Hij raakt verstrikt in alle gebeurtenissen en weet niet meer hoe te handelen. Ondertussen heeft hij ook nog een vrouw ontmoet waarvoor hij gevoelens krijgt. Het blijft lang onduidelijk wat haar rol is.

Om maar bij het verhaal te blijven, het boek leest als een trein ik kon moeilijk stoppen met lezen, het verhaal is spannend met een goed plot voorzien van de nodige onverwachte wendingen en een verrassend ontknoping.
Wat mij betreft een geslaagde eerste kennismaking met deze zuiderbuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten