zaterdag 10 december 2016

Witte raaf

Nick Farkas is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf. Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen. Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld. Maar komt hoogmoed dan niet voor de val? Nee, Nick Farkas valt niet. Want hij blijft nooit lang op dezelfde plaats. Als de grond te heet wordt, spreidt hij zijn vleugels. Nu is hij weer geland. Een nieuwe baan, een nieuw begin. Misschien zal het deze keer anders gaan. Misschien komt Nick Farkas deze keer eindelijk zichzelf tegen.
Het weekend beginnen met de nieuwe Bram Dehouck, heerlijk!

Dit boek is verdeeld in drie delen en leest erg vlot. Je maakt direct kennis met Stefanie, ze werkt al jaren met plezier op een marketingafdeling bij een leuk bedrijf. Totdat Nick Farkas haar nieuwe collega wordt. Al snel merkt ze dat hij niet zo perfect is als hij zich voordoet. Helaas zijn haar baas en collega's gevallen voor de charmes en mooie praatjes van deze man. Ze bedenkt een plan om hem te ontmaskeren maar dan hoort ze dat er iets verschrikkelijks is gebeurd.

De andere delen zijn vanuit een ander perspectief geschreven maar daar vertel ik niet over, ik wil niets van het verhaal te verklappen. Ook in dit boek zijn het weer "gewone" mensen die tot een wanhoopsdaad worden gedreven. Het leest als een eenvoudig verhaal maar na het lezen besef je, het zit weer erg goed in elkaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten