dinsdag 24 januari 2017

De oversteek

De zesjarige Amy Harper Belafonte, verlaten door haar moeder, is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen - die besmet zijn met een dodelijk virus - uitbreken. Amy weet met de hulp van een FBI-agent te ontsnappen en samen verschuilen ze zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment. Honderd jaar later. Een ommuurde kolonie van overlevenden probeert zich staande te houden tegen de aanvallen van de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt er uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden. Ze moeten de oversteek maken naar de plaats waar zij vandaan kwam om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken - een geheim met de kracht om de wereld te redden. 


Het lot van de wereld ligt in de handen van een klein meisje...

Al tijden stond dit boek op mijn "te lezen" lijst. Nu het derde deel van deze trilogie uitkomt is er weer veel aandacht voor dit boek, daarom besloot ik het eindelijk eens te gaan lezen.  
Ik begin gelijk met het nadeel van dit boek, het is zo ontzettend dik dat ik er ontzettend lang in bezig ben geweest. Ondanks dat ik het verhaal heel mooi vond heb ik het ook af en toe even weggelegd, sommige stukken vond ik te uitvoerig.

Doordat er zoveel gebeurt is het haast onmogelijk een kleine samenvatting te maken. Dat ga ik dan ook maar niet proberen. Het is een enorm fantasierijk verhaal over een groepje mensen. Ze proberen te overleven in een apocalyptische wereld dat ook nogal wat horrorelementen bevat.

Het vervolg ga ik misschien wel lezen maar dan in de vakantie als ik wat meer tijd heb om door te lezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten