vrijdag 19 januari 2018

De onderkant van sneeuw

Hoe onschuldig ben je als je per ongeluk iemand doodrijdt?
Een jonge vrouw rijdt per ongeluk een peuter dood en verdrinkt in een zee van schuldgevoelens. Wanneer twee jaar na dato haar eigen dochter met de dood wordt bedreigd, verliest ze de grip op zowel haar leven als haar gedachten. Zit ze onbewust zelf achter de dreigementen en is dit een manier om zichzelf te straffen? Of probeert één van haar vele vijanden haar gek te maken? In een uiterste wanhoopspoging zoekt de vrouw hulp bij een psychiater, maar dan lijkt haar leven pas echt te ontsporen...
De onderkant van sneeuw is het debuut van de Nederlandse Ilse Ruijters en een veelgelezen en populair boek. Ze won hiermee in 2015 de Hebban Thriller Debuutprijs.

Als Irene een klein meisje heeft doodgereden, gaat ze tenonder aan schuldgevoelens. Om het verleden achter zich te laten gaat het gezin verhuizen naar een ander dorp en hopen daar een nieuwe start te kunnen maken. Maar als snel gebeuren er vreemde dingen en is de sfeer om haar heen erg grimmig. Ze verliest steeds meer de grip op haar leven.

Het boek is geschreven in een fijne schrijfstijl met korte hoofdstukken zodat het verhaal heel vlot leest. Door de verschillende plotwendingen wilde ik ook echt graag doorlezen. Dit boek heeft met recht het stempel psychologische thriller gekregen. Soms vond ik het verhaal wat ongeloofwaardig en voorspelbaar. Daarom lijkt het me vooral een geschikt boek voor mensen, die bijvoorbeeld alleen in de vakantie lezen, die zou ik zeker dit boek aanraden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten