zaterdag 13 januari 2018

Het glazen huis


 
Zeven kunstenaars en wetenschappers komen bij elkaar op Stormø, een onbewoond eiland voor de Deense kust. Ze kennen elkaar niet, maar ontvingen allemaal een anonieme uitnodiging om een maand in alle rust op het eiland te komen werken. Als blijkt dat hun tijdelijke huis van glas is en ze volkomen afgesneden zijn van het vasteland, zijn de gasten meer op elkaar aangewezen dan ze lief is. Dan verdwijnt een van hen, een ander komt dodelijk ten val. Langzaam wordt duidelijk dat de gasten zonder het te weten een gedeeld verleden hebben, vol leugens en bedrog, waarin het onderscheid tussen slachtoffer en dader al snel vervaagt.


Als zeven mensen samen komen op een eiland lijken ze elkaar niet te kennen. Er is geen telefoon of internet, ze kunnen niet van het eiland af. Het is duidelijk dat ze niet zonder reden op Stormø bij elkaar zitten. Langzamerhand kom je erachter wat hen bindt. 
Doordat alle personages uitvoerig werden geïntroduceerd kwam het verhaal langzaam op gang. Toen er mensen gingen verdwijnen werd het spannend en voelde dit boek voor mij meer aan als een thriller dan een roman. Dit kwam mede door de onderhuidse spanning en beklemmende sfeer op het eiland. 
De meningen over dit boek zijn nogal uiteenlopend maar ik heb er van genoten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten