vrijdag 16 februari 2018

Het meisje in het ijs

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

 Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politie carrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.Met veel tamtam is deze nieuwe thrillerserie omtrent inspecteur Erika Foster gelanceerd.
Is het de zoveelste hype of inderdaad een uitzonderlijke thriller zoals wordt beweerd?

De getraumatiseerde Erika Foster wordt na een moeilijke tijd op de zaak van het vermoorde meisje Andrea gezet. Haar eigenzinnige werkwijze wordt niet door iedereen getolereerd, het lijkt alsof het  politieonderzoek gedirigeerd wordt door de rijke en invloedrijke vader van het slachtoffer. Erika is echter vasthouden en houdt vast aan haar eigen theorie. Hierdoor wankelt haar positie regelmatig wat ik een ongeloofwaardig aspect van dit boek vond. 

Het boek leest vlot en is op het einde even spannend. Ik heb het met veel plezier gelezen maar vond het niet echt iets nieuws of heel bijzonder, gewoon een fijn boek. Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van Erika Foster dus kijk wel uit naar het volgende deel..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten