woensdag 21 maart 2018

Een vrouw in Havana

Patricio Rubio is een 87-jarige inwoner van Madrid die slechts nog leeft voor zijn herinneringen. Op een ochtend, op weg naar zijn kaartclub, ruikt hij ineens een parfum dat hij al jaren niet meer heeft geroken. De geur brengt hem terug naar het land waar hij zo lang heeft gewoond: Cuba, en in het bijzonder naar warenhuis El Encanto.

Patricio herinnert zich hoe hij in 1947 emigreerde naar Cuba, en zichzelf met zijn vlotte babbel een baantje wist te bezorgen in El Encanto. Langzaam beklom hij de hiërarchische ladder, om uiteindelijk een gewild modeontwerper te worden. Maar zijn carrière werd altijd overschaduwd door zijn persoonlijke leven – de liefde van zijn leven, Gloria, behoorde toe aan een andere man. En niet zomaar een man, maar César Valdéz, de machtigste maffiabaas van Cuba. Toch blijkt hun liefde uiteindelijk sterker te zijn dan wat dan ook.Cuba staat boven aan mijn verlanglijst om heen te gaan, vandaar dat ik er graag wat boeken over wil lezen. Deze roman leest heerlijk weg en neemt je mee naar het Havana midden vorige eeuw. Het is een heerlijk liefdesverhaal om lekker bij weg te zwijmelen en niet te hoeven nadenken. Tijdens het vorige koude weekend had ik dit boek in twee dagen uit.


3 opmerkingen:

 1. vind het heel leuk hoe jij je teksten schrijft en er nog een persoonlijke ervaring erbij kan schrijven. mij lukt dit niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je leuke compliment. Ik vind het altijd erg lastig om iets over een boek te schrijven. Denk altijd dat anderen het veel beter kunnen.

   Verwijderen