zondag 18 maart 2018

Gezien de feiten

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Als na een lang en moeilijk huwelijk, zoals ze het zelf noemt, haar man overlijdt neemt de eenenzeventig jarige Olivia het lot in eigen handen. Ze gaat vrijwilligerswerk doen in een niet genoemd Afrikaans land en vindt daar de liefde die ze met haar man nooit heeft mogen ervaren. Als het serieus wordt met Daniel reist ze, tegen de wil van haar dochter, terug naar het verscheurde land waar ze hem heeft ontmoet. 

Ondanks de vele kritiek op dit boek heb ik een fijne leesavond gehad en ben het niet eens met de slechte recensies. Ik herkende de vlotte, fijne schrijfstijl van Vele hemels boven de zevende waarin, net als in dit boek het thema familie belangrijk is. Doordat het een dun boekje is miste ik wel wat diepgang en kwam het einde te snel.

Dit is het boekenweekgeschenk 2018.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten