vrijdag 16 maart 2018

Noem me bij jouw naam

 
Noem me bij jouw naam is het verhaal van een gepassioneerde vriendschap tussen Elio, een muzikale en erudiete jongen, en de Amerikaanse intellectueel Oliver, die als zomergast bij Elio s ouders aan de Italiaanse kust verblijft. Aanvankelijk veinzen ze onverschilligheid jegens elkaar, maar wat er werkelijk sluimert is onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het aftasten begint. Vanuit het diepst van hun wezen bloeit iets op dat hen voor het leven zal tekenen. Want wat zij ontdekken is volledige herkenning en overgave.

De laatste keer boek en film dit seizoen, deze keer is gekozen voor het boek "Noem mij bij jouw naam". Toen ik de film ging kijken was ik pas op de helft van het boek maar daarna heb ik het toch met veel plezier uitgelezen. Ik wist dat het einde van de film anders was dan het boek waardoor de noodzaak om door te lezen ook groter was. Door de lange poëtische zinnen was het geen makkelijk te lezen boek. Dit is een boek om echt de tijd voor te nemen!

Maar wat heb ik genoten van het verhaal en de film, wat een mooi liefdesverhaal tussen twee jongens. Het is een zinderende zomer in Italië, het verhaal speelt zich voornamelijk af in en rond een mooi landhuis aan de kust. De zeventienjarige Elio geeft zich over aan zijn eerste grote liefde Oliver, hij is een oudere student die een paar weken bij het gezin verblijft. De gevoelens van Elio worden tot in het kleinste detail beschreven. Alles wat er bij hoort op die leeftijd, twijfel en onzekerheid, maar ook onbezorgd en met veel passie ergens voor gaan.

Ik vond het een prachtig Italiaans liefdesverhaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten