zondag 22 april 2018

Ze is zoek

Elizabeth is zoek’ staat op het briefje in Mauds zak. Het is in haar eigen handschrift geschreven, net als het briefje op de muur. Maud wordt vergeetachtig. Ze koopt perziken op sap terwijl ze al een kast vol heeft, vergeet de thee te drinken die ze zelf inschonk en schrijft briefjes als geheugensteuntje. De mensen nemen haar niet meer serieus. Maar ze is vastbesloten te ontdekken wat er met haar vriendin Elizabeth is gebeurd en wat het verband is met het raadsel dat haar al zo lang kwelt: de nooit opgeloste verdwijning van haar zusje Sukey, vlak na de oorlog. 
De dementerende hoofdpersoon in dit boek is de tweeëntachtigjarige Maud, vanuit haar perspectief wordt het verhaal verteld. In het boek lopen twee verhaallijnen door elkaar heen, beide staan ze in het teken van een vermissing. In het heden is Maud op zoek naar haar vriendin Elizabeth. Daarnaast blijft het verleden een grote rol spelen en heeft ze de zoektocht naar haar verdwenen zus Sukey nooit opgegeven. Ze gaat regelmatig op speurtocht, wat nogal wat hilarische momenten oplevert. Dit tot wanhoop van haar dochter die de zorg voor haar heeft. Tijdens het lezen merk je dat haar geheugen steeds slechter wordt, haar gedachtegang is heel mooi beschreven.

Het verloop van het verhaal vond ik wat saai en het einde kwam niet geloofwaardig op me over. Ik vond het verhaal overkomen als een roman terwijl ik een thriller had verwacht, er zit geen spanning in het boek.

Dit boek is een aanrader als je wat wilt lezen over dementie!
 Dit boek is eerder verschenen met de titel Elizabeth is zoek.‘

Geen opmerkingen:

Een reactie posten