woensdag 20 juni 2018

Kijk niet om

Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk. Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.Dit is het thrillerdebuut van de Engelse Clare Donoghue, inmiddels zijn twee van haar boeken vertaald in het Nederlands. Ik zag dit boek liggen bij de bibliotheek, de beschrijving van het verhaal sprak me aan.

Het is een vlot geschreven verhaal dat twee verhaallijnen heeft. Met steeds kortere tussenpozen worden er hele jonge vrouwen vermoord door een seriemoordenaar. Dan is er Sarah die gestalkt wordt, vooral haar machteloosheid vond ik goed beschreven. Het lijkt er steeds meer op dat er een verband is tussen deze gebeurtenissen. Inspecteur Mike Lockyer is belast met het oplossen hiervan. Dit doet hij niet al te professioneel, vooral als hij er zelf steeds meer persoonlijk bij wordt betrokken.

"Kijk niet om" is een prima te lezen debuut. Mocht ik het volgende boek een keer tegen komen zou ik het waarschijnlijk wel gaan lezen, maar ik ga er niet speciaal naar op zoek.Geen opmerkingen:

Een reactie posten