zondag 29 juli 2018

Donderdagskinderen


 
Wanneer een oud schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.
Na het uiteindelijk toch pakkende `Wachten op woensdag` vond ik dit deel wat tegenvallen. In dit boek gaat het vooral over het verleden van Frieda Klein. Ze gaat terug naar haar geboorteplaats waar ze drieëntwintig jaar geleden is vertrokken en nooit meer terug is geweest.

Ze onderzoekt een traumatische gebeurtenis en zoekt haar oude klasgenoten van vroeger op.  Samen met een oude vriend probeert ze een reconstructie van de betreffende avond te maken. De vraag is of iedereen oprecht is en hoe de dader gestopt kan worden. De ontknoping was zoals gewoonlijk weer verrassend en doet je toch weer uitkijken naar het volgende deel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten