vrijdag 27 juli 2018

Harry Potter en het vervloekte kind

  
Het achtste verhaal. Negentien jaar later. Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016. Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader is van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.Dit boek heb ik gelezen tijdens mijn vakantie in Schotland. Het land waar J.K. Rowling deze serie heeft geschreven. Hier kom je HP nog veel tegen, er zijn zelfs HP winkels. Ook heb ik de treinreis over het Glenfinnan viaduct gemaakt in de Jacobite Steam Train. Dit viaduct was ook te zien in de films, er was in de trein een aparte ruimte om HP souvenirs te kopen.  Het perfecte moment om eindelijk dit boek eens te gaan lezen.

Inmiddels is Harry Potter negentien jaar ouder en zelf vader van drie kinderen die ook op Zweinstein zitten. Albus zijn jongste zoon is één van de hoofdpersonages uit dit boek. Ze hebben een lastige relatie. Albus beste vriend Scorpius is de zoon van Draco, Harry's rivaal van vroeger. Het valt voor Albus niet mee om de zoon van Harry Potter te zijn. Als de jongens een fout uit het verleden willen goedmaken raken ze verwikkeld in een gevaarlijk avontuur.

Dit boek is een speciale editie, het is een script van een toneelstuk, dit was voor mij een nieuwe leeservaring. Nadat ik aan deze stijl was gewend las het wel snel, het zijn allemaal korte scenes. Toch kan dit boek wat mij betreft niet tippen aan de vorige zeven delen. Wel was het leuk om weer even in de magische wereld te vertoeven en te lezen hoe het de oude bekenden is vergaan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten