vrijdag 6 juli 2018

Het verborgen raadsel

Een groep ouderejaarsstudenten filosofie heeft zich ingeschreven voor een collega logica en argumentatieleer. Bij het eerste college worden ze verrast door de onorthodoxe wijze van lesgeven van professor Williams. Hij heeft één opdracht voor ze. Aan de hand van tips en hun eigen logica moeten ze een fictieve zaak van een vermist meisje oplossen. Wanneer dit niet lukt binnen de zes weken die de cursus duurt, zal het meisje vermoord worden.

Drie van de studenten, Mary, Brian en Dennis, raken steeds meer geobsedeerd door het raadsel. Zeker als blijkt dat de zaak gebaseerd is op een vermissing van jaren geleden. Ze vermoeden dat Williams iets voor heb achterhoudt en weten niet meer wie of wat ze moeten vertrouwen. Hoe meer de drie zich in de zaak vastbijten, hoe meer de scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid vertroebelt en des te gevaarlijker de situatie voor henzelf wordt?Wat een apart verhaal is dit! Tijdens het lezen vroeg ik me steeds af, is het spel of realiteit?
Niets is wat het lijkt, de sfeer deed me denken aan Twin Peaks. Ook de studenten hebben constant een unheimisch gevoel, er gebeuren hele vreemde dingen met ze. 
Na het pakkende begin vond ik de vaart er wat uitgaan maar tegen het einde kwam dit helemaal terug. Toen had ik pas door hoe ingenieus het plot in elkaar zat.
Het verborgen raadsel is een bizar verhaal, en tja ook wel ongeloofwaardig, met verbijstering heb ik dit boek uitgelezen. Een aanrader voor liefhebbers van raadsels en puzzels.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten