dinsdag 31 juli 2018

Na de brand

Na een grote brand in een flatgebouw in Londen worden Maeve Kerrigan en haar collega's opgeroepen. De zaak ligt gevoelig - niet vanwege het feit dat de brand was aangestoken, of omdat meerdere bewoners om het leven zijn gekomen, maar vanwege het lichaam dat gevonden is op het parkeerterrein direct naast het gebouw.
Het lijkt erop dat politicus Geoff Armstrong werd verrast door de brand en in paniek uit het gebouw is gesprongen. Maar waarom was deze rechtse politicus eigenlijk aanwezig in het verpauperde Maudling Estate?
Terwijl Meave en haar collega Derwent de zwaar gehavende flat doorzoeken, stuiten ze op een geheime wereld op de elfde verdieping, waar iedereen wel iets te verbergen had..
.

Toen ik aan dit boek begon wist ik niet dat dit al het zesde boek was uit de Maeve Kerrigan serie. Tijdens het lezen stoorde dit me niet. Het is een vlot leesbaar boek, vooral het eerste gedeelte sprak me erg aan. Hierin werden de flatbewoners beschreven, een foute politicus, een a-sociaal gezin, een eenzame vrouw die de hele gang bespioneert en illegale prostituees. Allemaal mensen met geheimen en daarom dus ook potentiële doelwitten. 

Na de mysterieuze brand komen Kerrigan en Derwent in beeld om de brand te onderzoeken. Is het aangestoken of een ongeluk? De twee vormen een team maar er is veel onderhuidse spanning, aan de kibbelpartijen tussen de twee wordt erg veel nadruk op gelegd. Dit had wat mij betreft iets minder gemogen

Daarnaast is er ook nog een verhaallijn over de stalker van Maeve, ik vond dit niet veel toevoegen aan het verhaal en deze werd wat afgeraffeld aan het einde. Het verhaal suddert door en is nergens echt spannend, het is wel een onderhoudend boek maar niet echt een topper. 

1 opmerking: