zondag 29 juli 2018

Wachten op woensdag

Een klein meisje vindt het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld om het leven is gebracht. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen. En Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwernood overleefde. Wachten op woensdag is een verhaal van verborgen levens, verdwenen meisjes en van de obsessies van diegene die verder kijkt dan de façade van het dagelijkse leven, met alle gevolgen van dien. Dit is het derde deel van de Frieda Klein serie. Ik moest er wel weer even inkomen, het is al ruim een jaar geleden dat ik hun vorige boek las.

Frieda is aan het herstellen van haar lichamelijke en geestelijke verwondingen. Ook Josef moet zijn trauma's verwerken en begint aan een nieuwe verbouwing in het huis van Frieda. Dit huis fungeert deze keer als zoete inval.
In het begin vond ik het verhaal niet echt vernieuwend. Het duurde een tijdje voordat het op gang kwam, er waren veel personages en meerdere verhaallijnen. Heel knap is hoe de auteurs ogenschijnlijk gewone mensen beschrijven en ze dan toch heel anders blijken te zijn. Hierdoor is het weer een pakkend verhaal geworden, zo erg dat ik gelijk door ben gegaan met het volgende deel Donderdagskinderen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten