zaterdag 24 november 2012

Het meisje met sneeuw in het haar

Op een ijskoude oudejaarsavond verdwijnt in Hagfors, een stadje in de Zweedse provincie Värmland, de zestienjarige Hedda Losjö. Haar ouders worden verscheurd door verdriet en onzekerheid. Rechercheurs Petra Wilander en Christer Berglund krijgen de zaak toebedeeld en komen er al snel achter dat Hedda een dubbelleven leidde.
Een aantal dagen later wordt het lichaam van een jong meisje aangetroffen. Het meisje is naakt en door een schot in het achterhoofd om het leven gebracht. De plaatselijke politie staat voor een van haar grootste uitdagingen: zou het Hedda kunnen zijn?
Journaliste Magdalena Hansson heeft na een pijnlijke scheiding Stockholm verlaten en is met haar zesjarige zoon Nils teruggekeerd naar haar geboortestad Hagfors, waar ze gaat werken voor een lokale krant. Ze hoopt dat de kalmte en de veiligheid van Hagfors haar goed zullen doen. Maar het is snel gedaan met haar rust wanneer ze emotioneel betrokken raakt bij de verdwijning van Hedda en de zaak nader begint te onderzoeken. Het wordt haar duidelijk dat deze streek niet zo vredig is als het lijkt: hier wonen mensen met duistere geheimen.

Toen ik begon te lezen deed dit boek me heel erg denken aan  Sporen op het ijs. In de kou wordt een lichaam gevonden, een journaliste met fotograaf die zelf op onderzoek uitgaan. Erg origineel was het verhaal niet. Er kwamen veel personages voor in het verhaal en soms had ik niet door dat het alweer over de volgende ging, dit stoorde me nogal. Het leesplezier heeft veel goedgemaakt, ik heb heb boek bijna in een ruk uitgelezen. Vandaar toch na wat twijfelen vier sterren. Ik ben benieuwd naar haar volgende boek, in Zweden is het al op de markt, hopelijk wordt het in Nederland ook weer uitgegeven.


 

3 opmerkingen:

  1. ziet er een heel intersant boek uit, heb hem op mijn lijstje gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het leesplezier is toch het belangrijkste! Tenminste dat vind ik altijd. Als ik met veel plezier een boek uitlees geef ik het toch een hoger cijfer. Dit boek gaat op mijn leeslijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk. Dit boek pas gelezen. Helaas zijn de andere boeken van haar nog steeds niet vertaald naar het Nederlands.

    BeantwoordenVerwijderen