donderdag 9 mei 2013

De vlinder en de storm

Een hit-and-run op een Afghaans jongetje in het Amsterdamse Bos blijkt alles te maken te hebben met een machtig internationaal crimineel netwerk.
Journaliste Farah Hafez raakt samen met haar collega Paul Chapelle verstrikt in een onderzoek dat hen tot in Moskou brengt en grotere politieke dimensies aanneemt dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Hun levens worden op het spel gezet en zullen na deze journalistieke ontdekkingstocht nooit meer dezelfde zijn.
Dit boek mocht ik lezen voor Crimezone.
Het is het debuut van Walter Lucius, tevens het eerste boek van de Hartland-Trilogie.
Ik had het even laten liggen zodat ik er genoeg tijd voor had om het met volle aandacht te lezen. Dat was ook echt nodig voor dit boek.
Het is een complex verhaal met veel verhaallijnen en personages.
Door de oosters aandoende elementen in dit boek vond ik het geen "typisch" Nederlands boek, ondanks dat een groot gedeelte zich in Amsterdam afspeelt.

Het boek begint met een ongeluk van een Afghaans jongetje. Door toeval komt de ook Afghaanse Farah Hafez hem tegen in het ziekenhuis, ze spreekt hem moed in en is direct door hem geraakt. Ze is echter niet de enige die zich het lot van de jongen aantrekt, ook de arts Daniëlle raakt persoonlijk bij hem betrokken.

De rechercheurs Joshua Calvino en Marouan Diba onderzoeken de zaak maar zijn ze objectief?
Na de hele goede start van het verhaal werd het na de helft wel erg ongeloofwaardig door een apocalyptisch ongeluk waarin alle personages samenkomen. Hierna gaat het verhaal in sneltrein verder. In Moskou volgt de spannende ontknoping van dit verhaal en nu wachten op deel twee.

Wat mij het meeste aansprak waren de mooie Oosterse elementen die in het verhaal verweven waren. Het boek leest als een actiefilm.

 
Crimezone en Bruna bedankt voor dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten